
Продукти
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

агнешка плешка
Агнешкото месо се добива от няколкомесечните малки на овцете, които все още се хранят с мляко. Когат...
агнешко месо
Агнешкото месо се добива от няколкомесечните малки на овцете, които все още се хранят с мляко. Когат...
агримония
Агримонията е многогодишно тревисто растение използвано като билка. Латинското й название е Agr...
айрян
Айрянът е млечна напитка приготвена от кисело мляко разредено с вода, а понякога и с добавяне на сол...
айсберг салата
В последните години салата Айсберг придобива все по-голяма популярност у нас. Тя е тип зелена салата...
амарето
Амарето е сладък ликьор приготвян от кайсии или бадеми, а понякога и от двете. Има италиански про...
ананас
Ананасът е плод с изключителни диетични и вкусови качества. Той представлява тропическо растение и п...
аншоа
Аншоата се среща в солени води с умерена температура по цял свят. Тя е риба с малки размери и спада ...
арарут брашно
Брашното от арарут се нарича още арарут на прах. Добива се от корените на тропическото растение арар...
артишок
Артишокът има вкус наподобяващ този на целината и праз лука. Наричан е още ангинари и представлява н...
аспержи
Аспержите са зеленчук за ценителите на изтънчения вкус със своя сочен вкус и крехка текстура. Предст...
багета
Багетата е подобен на франзела продълговат хляб с хрупкава коричка. Дължината й може да достигне 1 м...
бадеми
Бадемите да плод на широколистно дърво със същото име от сем. Розоцветни (Rosaceae). Други негови на...
бадемова есенция
Бадемовата есенция е високо ценена в кулинарията. Едно от сладкарските изкушения на които придава от...
бадемови ядки
Бадемите да плод на широколистно дърво със същото име от сем. Розоцветни (Rosaceae). Други негови на...
бадемово брашно
Бадемовото брашно е натурален продукт произведен от обезмаслени бадемови ядки. Бадемовото брашно ...
бадемово масло
От ядките на бадема (Prunus amygdalus) се добива масло с бледо жълт цвят, което има много разно...
бадемово мляко
Бадемовото мляко не съдържа лактоза и казеин, холестерол или наситени мазнини, каквито има в кравето...
бакпулвер
Бакпулверът е бял прах, който увеличава обема на тестото чрез отделяне на въглероден вдуокис при реа...Популярни рецепти
















