
Продукти
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

галета
Галетата предствлява смлян сух хляб. Името й идва от италианската дума galetta или от френската gale...
гауда
Сиренето гауда е вид твърдо сирене произвеждано от краве мляко и съдържащо минимум 30-48% мазнина. Т...
говеждо бон филе
Говеждото месо се цени много заради високото съдържание на протеини в месото, за сметка на малкото м...
говеждо месо
Говеждото месо се добива от говеда и се използва от хората като хранителен продукт. Цени се мно...
годжи бери
Годжи бери е растение родственик на картофа, домата и чилито и принадлежи към сем. Картофови. Т...
горски плодове
Горските плодове имат превъзходен вкус, изобилстват на фибри, имат ниски нива на захари и са сред на...
горски ягоди
Горската ягода се нарича още дива ягода. Латинското й название е Fragaria vesca. От дивораст...
горчица
Основаната суровина за приготвяне на горчица са смлените семена от синап. Приготвя се като горчица н...
готварска сметана
Сметана е млечен хранителен продукт, който се произвежда от високомаслено прясно или квасено мляко (...
грах
Грахът е една от най-древните зеленчукови култури, смята се, че хората са го употребявали за храна о...
грейпфрут
Грейпфрутът е цитрусов плод с кисело-сладък вкус с характерен горчив привкус, който се дължи на по-г...
грис
Грис се получава чрез смилане на пшенични или царевични зърна и бива два вида: едрозърнест грис, пол...
грозде
Гроздето се характеризира със сферични или овални плодове, растящи на купчини, наречени гроздове. То...
грюер
Грюер е твърдо жълто сирене произведено от краве мляко. Има остър пикантен аромат и леко орехов вкус...
гъби
У нас се срещат над 200 ядливи вида гъби, които растат планински и полупланински райони, в гори, сен...
гъши пастет
Пастетът от гъши дроб е известен в цял свят деликатесен продукт. "Фоа гра" (foie gras), ка...Популярни рецепти
















