Кюфтенца с бекон и чедър и дип от бял боб
минути
порции
сложност
Съставки
-
за кюфтетата:
- 500 г сурова наденица
- 60 г кисели краставички
- 1 с.л. сос барбекю
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 40 г сирене чедър
- 24 ленти бекон
-
за дип от боб
- 400 г боб консерва
- 60 г печени чушки от консерва
- 2-3 клонки магданоз
- 50 мл зехтин
-
за сервиране:
- 1 глава червен лук
- 3-4 клонки магданоз
Начин на приготвяне
-
В купа извадете каймата от обвивката. Добавете нарязаните на кубчета краставички, подправете с чесъна и пушения пипер и добавете сос барбекю.
-
Разбъркайте добре и оформете 12 кюфтенца по около 50 грама всяко. Сложете кубче чедър във всяко кюфтенце и притиснете добре.
-
Сложете 2 ленти бекон на кръст и завийте всяко кюфтенце в бекон.
-
Загрейте Air Fryer до 190 градуса. Сложете половината кюфтенца и гответе 10 минути. Намажете добре с барбекю сос и гответе още 5 минути.
-
В подходящ съд сложете чушките заедно със сока, листенца магданоз, зехтина и боба. Пасирайте до гладкост.
-
Разстелете 5-6 с.л. от дипа в чиния, поръсете със ситно нарязаните лук и магданоз и отгоре сложете по 3 кюфтенца.
Стоян Георгиев