Вкусното грозде за тази рецепта e закупенo от BILLA. В периода 17.08-23.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на българско грозде, сорт Велика, отглежда се в с. Малко Градище, обл. Хасково.
В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.
Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.
Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.
Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.
Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки.