Начало > Десерти > Клафути с грозде

Клафути с грозде

Клафути с грозде|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Вкусното грозде за тази рецепта e закупенo от BILLA. В периода 17.08-23.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на българско грозде, сорт Велика, отглежда се в с. Малко Градище, обл. Хасково.

  2. В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.

  3. Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.

  4. Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.

  5. Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.

  6. Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?