Клафути с грозде
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 броя яйца
- 3 с.л. пудра захар
- 125 г брашно
- 300 мл сметана
- 200 мл прясно мляко
- 600 г грозде
- 40 г масло
- 1 щипка сол
-
за гарниране:
- 1 кутия сладолед
- 100 г орехи
Начин на приготвяне
-
Вкусното грозде за тази рецепта e закупенo от BILLA. В периода 17.08-23.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на българско грозде, сорт Велика, отглежда се в с. Малко Градище, обл. Хасково.
-
-
В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.
-
Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.
-
Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.
-
Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.
-
Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки.
Стоян Георгиев