Начало > Основни ястия > Агнешки котлети с паста от розмарин

Агнешки котлети с паста от розмарин

Агнешки котлети с паста от розмарин
Източник: foodphotography.bg
70
x0
1
70
минути
x0
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Започнете с гарнитурата. В купа сложете нарязаните на едри парчета измити картофи. Добавете обеленият лук, разрязан на четири и целите скилидки чесън. Сложете билките и полейте със зехтина. Разбъркайте добре, за да се намаслят вскички зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер.

  2. Сложете в подходящ съд и печете 40-45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

  3. Извадете котлетите от хладиника поне 30 минути преди готвене.В хаван слоцете листенцата розмарин и едро нарзания чесън. Посолете и прибавете зехтина. Намачкайте добре до получаването на паста.

  4. Посолете и подправете котлетите с черен пипер. Намажете котлетите от двете страни.

  5. Загрейте тиган с незалепващо покритиена средно силен огън. Сложете малко зехтин и поставете котлетите в тигана с мазната страна надолу, за да може да се стопи и карамелизира.

  6. Гответе около 3-4 минути, след това гответе 3 минути от едната и 2-3 минути от другата страна в зависимост от дебелината, без да увеличаване котлона. Извадете и оставете да починат за 2-3 минути.

  7. Поднесете котлетите топли с изпечените зеленчуци.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?