Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула.
Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с хартия за печене.
Сладкишът се пече на 200ºС, като се проверява с клечка за готовност. След като е готов, се разделя на няколко равни части.
За сиропа: захарта се карамелизира и докато е още гореща, се залива със студена вода. Бърка се до пълното разтваряне на захарта във водата.
За крема: в купа се смесват маскарпонето, филаделфията и пудрата захар. Разбива се на ниска степен и се добавя заквасената сметана. Разбърква се до получаването на пухкав крем.
За сглобяването на тортата се използва ринг или подходяща форма. Поставя се единият блат, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с половината количество от крема. Върху него се поставя другият блат, сиропира се и се намазва с останалия крем и така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре тортата се поръсва със смлени орехови ядки. Добавя се и натрошен или настърган шоколад.
Тортата се поставя в хладилник за минимум 8 часа, за да стегне.