Начало > Десерти > Медена торта с маскарпоне и орехи

Медена торта с маскарпоне и орехи

Медена торта с маскарпоне и орехи
120
x12
2
120
минути
x12
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула.

  2. Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с хартия за печене.

  3. Сладкишът се пече на 200ºС, като се проверява с клечка за готовност. След като е готов, се разделя на няколко равни части.

  4. За сиропа: захарта се карамелизира и докато е още гореща, се залива със студена вода. Бърка се до пълното разтваряне на захарта във водата.

  5. За крема: в купа се смесват маскарпонето, филаделфията и пудрата захар. Разбива се на ниска степен и се добавя заквасената сметана. Разбърква се до получаването на пухкав крем.

  6. За сглобяването на тортата се използва ринг или подходяща форма. Поставя се единият блат, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с половината количество от крема. Върху него се поставя другият блат, сиропира се и се намазва с останалия крем и така до изчерпване на продуктите.

  7. Най-отгоре тортата се поръсва със смлени орехови ядки. Добавя се и натрошен или настърган шоколад.

  8. Тортата се поставя в хладилник за минимум 8 часа, за да стегне.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък