Нудълс с пилешко и зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 375 г оризови спагети
- 2 бр. моркови
- 1/2 бр. червени чушки
- 1/2 бр. зелени чушки
- 4 с.л. олио
- 3 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. соев сос
- 2 бр. пилешки гърди
- 1 с.л. сусам
- 5 бр. домати чери
- 1/2 стрък целина листа
- 1 скилидка чесън стар
Начин на приготвяне
-
Спагетите се приготвят във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.
-
През това време се нарязват морковите на тънки слайсове, чушките на жулиени, а листата целина се накъсват.
-
Водата се маха от варените спагети и те се връщат обратно в съда.
-
Слага се 1 супена лъжица олио, разбърква се и се оставя настрана. Покриват се, за да останат топли.
-
Дълбок тиган тип уок се загрява на силна температура, добавят се 2 лъжици слънчогледово олио и 2 лъжици сусамово олио.
-
Чесънът се зпържва, след това се добавят чушките и морковите и се запържва за около 30 секунди.
-
Добавят се листата целина и чери доматите. На финала се слага малко от соевия сос и се маха от котлона.
-
пагетите се слагат в купа.
-
Една лъжица растително и сусамово олио се сипват в тигана и след като се загрее, месото се запържва за 3 минути.
-
След като пилешкото е готово, зеленчуците се връщат в тигана и се поръсва със сусам. Разбърква се с останалия соев сос и се гответи за още 1 минута.
-
Сервира се на момента.