Начало > Основни ястия > Печени патладжани с доматен сос

Печени патладжани с доматен сос

Печени патладжани с доматен сос|escape
Източник: foodphotography.bg
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Вкусните патладжани за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 10.08-16.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на патладжани от с. Милево.

  2. Разрежете патладжаните на две по дължина, с остър нож направете решетка от разрези и сложете в тава за печене. Намажете с 2-3 с.л. зехтин, посолете и печете 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

  3. Междувременно загрейте тиган с 2 с.л. зехтин и запържете ситно нарязания лук за 4-5 минути до омекване. Добавете пасираният чесън и гответе още минута. Увеличете котлона и сложете доматите, подправете със сол и черен пипер и гответе още 7-8 минути. Свалете съда от котлона и поръсете с нарязания босилек.

  4. Разпределете соса върху патладжаните и върнете във фурната за още 10 минути.

  5. В малък тиган загрейте останалия зехтин и запържете хлебните трохи за 2-3 минути, като бъркате непрекъснато, докато станат златисти. Добавете настърганата лимонова кора и лимоновия сок и гответе още около минута.

  6. Покрийте патладжаните с нарязаната на парченца моцарела. Поръсете с лимоновата галета и печете 5 минути, докато сиренето се разтопи.

  7. Извадете патладжаните от фурната, оставете да се охладят за 10 минути и поръсете с пресен босилек.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?