Панирани рулца с тиквичка и червена чушка
минути
порции
сложност
Съставки
- 6-7 броя кори за баница
- 350 г тиквичкa
- 130 г печени червени чушки
- 120 г кашкавал
- 1 бр. яйца
- 2 скилидки чесън
- 50 г овесени трици
- 1 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 50 мл олио
-
За панировката:
- 2 броя яйца
- 70 г галета панко
Начин на приготвяне
-
Нарежете кашкавала на малки кубчета, а печените чушки на тънки ивички. Измитите тиквички настържете на едро ренде.
-
В голяма купа сложете тиквичките, чушките и кашкавала, добавете ситно нарязания чесън, яйцето, триците и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре.
-
В купа разбийте яйцата за паниране, а в друга сложете галетата панко. Разрежете корите за баница на две.
-
Намажете кора с олио, в долния край на кората сложете по 2-3 с.л. от плънката, завийте на рулце и оставете настрани. Пригответе всички рулца до изчерпване на плънката. Всяко рулце потапяйте в разбитите яйца, а след това в галетата.
-
Гответе панираните рулца по 7-8 минути на 180 градуса, докато станат златисти.
-
Поднесете със сос от равни части майонеза и кисело мляко, овкусени със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.
Стоян Георгиев