
Продукти
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

захар
Захарта се добива от захарно цвекло или захарна тръстика и служи за храна, в индустрията и в кулинар...
захарен сироп
Захарният сироп се използва за сиропирани сладкиши, както и за някои коктейли. Той представлява разт...
зеле
Зелето е многолистно растение, което се отличава с къси стебла, обикновено със зелени листа, но в ня...
зелев сок
Прясно изцедения зелев сок има многостранно благотворно влияние върху човешкия организъм. Единствено...
зелен боб
Фасулът или т.нар. зелен боб е растение от семейство Бобови (Fabaceae) пренесено в Европа по времето...
зелен лимон
Лаймът е вид цитрусов плод, носещ още названието зелен лимон или лимета. Свежият лайм трябва да е...
зелен лук
Кромидът (Allium cepa), наричан още кромид лук, червен лук или само лук, е двугодишно растение от ро...
зелен фасул
Фасулът е растение от семейство Бобови (Fabaceae) пренесено в Европа по времето на Великите географс...
зелена салата
Зелената салата е име, което у нас използваме да обозначим както видовете маруля от които се приготв...
зелени чушки
Чушките или още наричани пиперки са плодовете на растението пипер (Capsicum annuum). Видът и вкусът ...
зелени ябълки
Ябълката или Malus domestica принадлежи към рода Malus, семейство Розоцветни (Rosaceae) и е едно от ...
зеленчуци
Зеленчукът обикновено представлява цял или част от плод, листа, стъбло или корен и представлява ядив...
зехтин
Зехтинът е растително масло добивано чрез пресоване на узрели маслини. Нарична е още „дървено ...Популярни рецепти
















