Прекрасните МОРКОВИ за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 01.06-07.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на хрупкави ранни моркови от с. Ивайло.
Изпечете тиквените семки
Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете семките в купа, полейте с водата и разбъркайте добре за да се навлажнят равномерно. В купичка смесете солта и подправките и поръсете семките. Разбъркайте и печете 18-20 минути като разбъквате на всеки 5 минути.
Пригответе морковите
Измийте и почистете морковите. С белачка за зеленчуци нарежете на ленти и сложете в купа за салата. Пригответе дресинга като смесите зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Разбийте добре до получаването на емулсия.
Пригответе пестото
В блендер сложете тиквените семки, измитият и почистен магданоз и чесъна. При включен блендер налейте зехтина и олиото и разбийте до получаването на еднородна смес.
Залейте морковите с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте и отгоре сложете от пестото и поръсете с тиквените семки.