Ябълков кейк
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете на тънка струйка олиото и разбийте до кремообразна смес. Добавете пресятотос бакпулвера брашно и разбийте до гладкост.
-
Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.
-
Намаслете форма за печене с падащо дъно и сложете смлените или натрошени бисквити. притиснете и оформете блат. Покрийте с нарязаните на филийки ябълки.
-
Залейте блата с ябълките с кексовото тесто и печете 45-50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Оставете да се охлади за 10 минути и обърнете кейка. Сервирайте поръсен с пудра захар.
-
Стоян Георгиев