Начало > Десерти > Ябълков кейк

Ябълков кейк

Ябълков кейк
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете на тънка струйка олиото и разбийте до кремообразна смес. Добавете пресятотос бакпулвера брашно и разбийте до гладкост.

  2. Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.

  3. Намаслете форма за печене с падащо дъно и сложете смлените или натрошени бисквити. притиснете и оформете блат. Покрийте с нарязаните на филийки ябълки.

  4. Залейте блата с ябълките с кексовото тесто и печете 45-50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Оставете да се охлади за 10 минути и обърнете кейка. Сервирайте поръсен с пудра захар.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък