Начало > Основни ястия > Маринована сьомга с басмати ориз

Маринована сьомга с басмати ориз

Маринована сьомга с басмати ориз|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарежете почистеният чесън на ситно. В касерола загрейте зехтина и сотирайте чесъна на средно силен огън за 2-3 минути.

  2. Прибавете виното и оцета. Разбъркайте и добавете горчицата. Гответе още 2-3 минути, докато сместа стане като емулсия.

  3. Свалете съда от котлона и добавете меда. Разбърклайте добре и оставете сместа да се охлади за 8-10 минути, като разбърквате от време на време.

  4. Сложете сьомгата в малък съд и залейте с маринатата. Разпределете я добре и оставете за 20-30 минути.

  5. Гответе рибата 12 минути на 180 градуса.

  6. Поднесете рибата топла със салата, басмати ориз и резени лимон.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?