Спагети със скариди и бейби октопод
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В тенджера сложете подправките и сока от половин лимон. Потопете 2-3 пъти само пипалата във водата, за да се навият на колелца. Варете 5-10 минути в зависимост от големината на октопода. Важно е да не го преварите, за да не стане жилав. Докато се вари октопода почистете и измийте скаридите.
-
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в купа. Полейте с малко зехтин, сложете ситно нарязан магданоз и сушен домат и разбъркайте.
-
В тиган загрейте зехтина, сложете нарязания на филийки чесън, добавете нарязания октопод и скаридите. Гответе 2-3 минути на силен огън и налейте виното, сложете маслото, каперсите и останалия лимонов сок. Посолете, подправете с черен пипер и оставете на котлона още 2 минути.
-
Сложете пастата в чинии, разпределете октопода и скаридите, полейте с малко овкусен с чили зехтин и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.
Стоян Георгиев