Начало > Основни ястия > Спагети със скариди и бейби октопод

Спагети със скариди и бейби октопод

Спагети със скариди и бейби октопод|escape
Източник: foodphotography.bg
20
x0
1
20
минути
x0
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджера сложете подправките и сока от половин лимон. Потопете 2-3 пъти само пипалата във водата, за да се навият на колелца. Варете 5-10 минути в зависимост от големината на октопода. Важно е да не го преварите, за да не стане жилав. Докато се вари октопода почистете и измийте скаридите.

  2. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в купа. Полейте с малко зехтин, сложете ситно нарязан магданоз и сушен домат и разбъркайте.

  3. В тиган загрейте зехтина, сложете нарязания на филийки чесън, добавете нарязания октопод и скаридите. Гответе 2-3 минути на силен огън и налейте виното, сложете маслото, каперсите и останалия лимонов сок. Посолете, подправете с черен пипер и оставете на котлона още 2 минути.

  4. Сложете пастата в чинии, разпределете октопода и скаридите, полейте с малко овкусен с чили зехтин и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?