Начало > Основни ястия > Постни зелеви сарми

Постни зелеви сарми

Постни зелеви сарми
105
x6
2
105
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука, суровите чушки и моркова се нарязват на ситно. Сместа се посолява на вкус и се запържва в олиото. 

  2. Когато лукът омекне, се прибавя ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен.  

  3. След това се прибавят обелените и настъргани домати, черния пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз.

  4. Сместа се разбъркква добре и с нея се напълват зелевите сарми и добре се завиват. 

  5. На дъното на гювечник се слага един пласт ситно нарязано кисело зеле, а между сърмите се поставят сухите червени чушки, които предварително трябва да са държани 6 часа в студена вода.

  6. Сармите се заливат с равни части вода и зелев сок или само с топла вода. Течността трябва да покрие изцяло сармите. 

  7. Пекат се на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?