Начало > Основни ястия > Телешки гулаш

Телешки гулаш

Телешки гулаш|escape
135
x4
3
135
минути
x4
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Загряват се 4-5 с.л. зехтин заедно с маслото и се запържва нарязания на полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира. Добавя се нарязаното на кубчета месо и се запържва, докато хване леко златиста коричка.

  2. Добавя се бульон, колкото да покрие продуктите и котлона се намалява, като периодично се разбърква и се долива от бульона.

  3. Вари се около час и 15 минути и се добавят лютия и сладкия пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца, и нарязаните на едри парчета картофи. Изсипва се останалия бульон и се добавят дафиновите листа.

  4. Захлупва се и котлона се увеличава. Вари се около 30 минути или докато картофите се сварят. Подправя се със сол и черен пипер, добавят се виното и ситно нарязаните пера зелен лук и магданоз.

  5. Оставя се още 5 минути без капак, за да се изпари малко от виното

  6. Поднася се с 1-2 с.л. готварска сметана и по желание, със ситно нарязан магданоз и пресен лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?