Спагети с доматен сос и кюфтета
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Каймата се омесва, като се смеси с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. Оставя се настрана да поеме аромата.
-
Спагетите се сваряват и се запазва литър и половина от бульона.
-
Пресните подправки се накълцват и се поставят на дъното на дълбока купа.
-
В друга дълбока тенджера се запържва лук до златисто. Добавя се чесъна, но само за минута и се сипва бульона от спагетите.
-
Когато бульонът заври започват да се оформят кюфтета и да се пускат във врящата вода.
-
След като кюфтетата са готови се изваждат от течността и се прибавят в купата с пресни подправки.
-
В същият бульон се добавя доматеното пюре, с малко сода и захар и след като кипне се добавя малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и се изсипва при кюфтетата.
-
Спагетите се сервират поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз.