Печено пилешко месо с бира и розмарин
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 г мащерка
- 30 г розмарин
- 5 г босилек
- 5 г риган
- 2 с.л. зехтин
- 3 г черен пипер
- 1 л червен пипер
- 1 л захар
- 1 л сол
- 3 скилидки чесън
- 330 мл бира
- 550 г пилешко месо
Начин на приготвяне
-
Тава за печене се застила с фолио. В бутчетата се втриват солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна.
-
Бутчетата се поставят върху фолиото, добавят се зехтина и бирата.
-
Завиват се леко с фолиото и се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
-
Изваждат се от фурната, гарнират се със стръкчетата розмарин и се сервират.