Печено пилешко месо с ароматни билки
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 г мащерка
- 20 г босилек
- 25 г риган
- 2 с.л. зехтин
- 3 г черен пипер
- 1 л червен пипер
- 1 л захар
- 1 л сол
- 3 скилидки чесън
- 800 г пилешко месо
- 330 мл бира
- връзка магданоз
Начин на приготвяне
-
Тава за печене се застила с фолио. Солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, магданоза и чесъна се втриват в парчетата месо.
-
Върху фолиото се поставят бутчетата и се добавят зехтина и бирата.
-
Завиват се леко с фолиото и се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
-
Изваждат се от фурната, разбъркват се и се сервират.