Мини кюфтета с черен и червен пипер
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг кайма
- 1 глава лук
- 5 стръка магданоз
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сол
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
-
Каймата се слага в голяма купа и се размесва с дребно нарязания лук и магданоз.
-
Овкусява се с подправките: черен, червен пипер, кимион, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
-
От каймата се оформят кръгли кюфтета, които се притискат между навлажнени с вода длани.
-
Кюфтетата се нареждат в намаслена тава.
-
При печенето се обръщат, без да се пробождат.