Бургер с риба треска и сос тартар
минути
порции
сложност
Съставки
-
за рибата:
- 2 броя филе от риба треска
- 20 г брашно тип 500
- 70 г галета
- 70 г галета панко
- 1/4 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 броя бургер питки
- 1/2 бр. лимон
- 1/3 връзка рукола
-
за соса:
- 3 с.л. кисело мляко
- 3 с.л. майонеза
- 1 с.л. лук
- 2 броя кисели краставички
- 1 с.л. каперси
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/4 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
За панирането на рибата
В плитка чиния сложете двата вида галета и разбъркайте добре.
Подправете рибата със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и изтърсете излишното. Потопете филетата в разбитото яйце, а след това в галетата.
Изпържете в загрято до 180 градуса олио за 3-4 минути, докато коричката стане златиста. Времето за пържете зависи от дебелината на парчетата риба. Внимавайте да не я изсишите.
-
За соса:
Смесете майонезата, киселото мляко, лимоновият сок и подправките и разбъркайте сместа добре. Добавете ситно нарязаните краставички, каперси и лук.
-
Разрежете питката
-
Сложете няколко супени лъжици от соса
-
Поставете топлото филе треска
-
Поръсете рибата с няколко капки лимонов сок
-
Сложете добро количество бейби рукола
-
Завършете с капачето на бургер питката
Стоян Георгиев