Начало > Основни ястия > Бургер с риба треска и сос тартар

Бургер с риба треска и сос тартар

Бургер с риба треска и сос тартар
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За панирането на рибата 

    В плитка чиния сложете двата вида галета и разбъркайте добре.

    Подправете рибата със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и изтърсете излишното. Потопете филетата в разбитото яйце, а след това в галетата.

    Изпържете в загрято до 180 градуса олио за 3-4 минути, докато коричката стане златиста. Времето за пържете зависи от дебелината на парчетата риба. Внимавайте да не я изсишите. 

  2. За соса:

    Смесете майонезата, киселото мляко, лимоновият сок и подправките и разбъркайте сместа добре. Добавете ситно нарязаните краставички,  каперси и лук. 

  3. Разрежете питката

  4. Сложете няколко супени лъжици от соса

  5. Поставете топлото филе треска

  6. Поръсете рибата с няколко капки лимонов сок

  7. Сложете добро количество бейби рукола

  8. Завършете с капачето на бургер питката

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?