Сочни ароматни ребърца
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 мл бира
- 1 к.л. пикантина
- 1 к.л. салвия сушена
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. мащерка
- 1 к.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 2 ск. чесън стар
- 20 мл зехтин
- 20 мл кетчуп
- 10 мл соев сос
- 1 кг свински ребра
Начин на приготвяне
-
Приготвя се марината от всички подправки, счукания чесън, кетчупа и соевия сос.
-
Ребрата се разрязват на парчета по дължина и обилно се овкусяват с маринатата.
-
Поставят се в намазнена тава с разстояние между тях, покрити с домакинско фолио, и се слагат в хладилник за 2 часа, да се мариноват.
-
Пекат се в загрята на 200 С фурна, но покрити вече с алуминиево фолио, като в тавата е добавена бирата.
-
След 1 час градусите се намалят на 180, фолиото се отстранява и се запичат още 20 минути.
-
Поднасят се с гарнитура по желание.