Начало > Основни ястия > Пълнени камби със сос бешамел

Пълнени камби със сос бешамел

Пълнени камби със сос бешамел|escape
65
x1
3
65
минути
x1
порции
3
сложност

Начин на приготвяне

  1. Горната част на чушките се отрязва за да се получи капаче и се изчистват от семките.

  2. Тиквичката и патладжана се гриловат и се оставят настрани.

  3. Моркова и лука се нарязват на ситно. Запържват се съвсем леко и към тях се прибавя ориза заедно с около 300 милилитра вода.

  4. Прибавят се зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.

  5. Ориза се вари до полуготовност.

  6. Магданоза се нарязва на ситно и пармезана се настъргва, след което се прибавят към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.

  7. Камбите се напълват с приготвената смес и се захлупват с отрязаната горна част.

  8. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.

  9. През това време се приготвя соса като се разтапя маслото и в него се запържва брашното за около една минута.

  10. Добавя се прясното мляко и се бърка постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.

  11. Овкусява се с индийско орехче и сол.

  12. Вече готовите чушки се заливат със соса бешамел и се сервират.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?