Пълнени камби със сос бешамел
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 г сирене "пармезан"
- 5 г сол
- 3 стръка магданоз
- 100 г ориз
- 50 г морков
- 50 г лук
- 100 г тиквичкa
- 100 г патладжан
- 2 чушки
- 10 г бульон
- 2 г черен пипер
-
за соса:
- 60 г масло
- 50 г брашно
- 500 мл прясно мляко
- 5 г сол
- 2 г индийско орехче
Начин на приготвяне
-
Горната част на чушките се отрязва за да се получи капаче и се изчистват от семките.
-
Тиквичката и патладжана се гриловат и се оставят настрани.
-
Моркова и лука се нарязват на ситно. Запържват се съвсем леко и към тях се прибавя ориза заедно с около 300 милилитра вода.
-
Прибавят се зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
-
Ориза се вари до полуготовност.
-
Магданоза се нарязва на ситно и пармезана се настъргва, след което се прибавят към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
-
Камбите се напълват с приготвената смес и се захлупват с отрязаната горна част.
-
Пекат се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
-
През това време се приготвя соса като се разтапя маслото и в него се запържва брашното за около една минута.
-
Добавя се прясното мляко и се бърка постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
-
Овкусява се с индийско орехче и сол.
-
Вече готовите чушки се заливат със соса бешамел и се сервират.