Начало > Основни ястия > Зрял фасул яхния

Зрял фасул яхния

Зрял фасул яхния|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бобът се почиства, измива и накисва от предната вечер в 1 л студена вода с лъжичка сода.

  2. На другия ден водата се изхвърля и бобът се слага в глинен гювеч или гърне, заедно с нарязания лук, разполовенитe сухи червени чушки, морковите, нарязани на колелца, нарязаните домати, 30 мл зехтин, черен пипер и мащерка.

  3. Залива се с топла вода, толкова че да останат два пръста под капака и се слага във фурната на 200 градуса за 50 минути, след което градусите се намалят на 160 и бобът се готви така още 3 часа с капак.

  4. Наденичките се режат на парченца и се запържват в малко зехтин, изваждат се и в същия тиган се слага маслото с 1 с.л. зехтин.

  5. В него се запържва за кратко червения пипер и брашното, добавя се доматеното пюре, размито в 20 мл вода, и чубрицата. Разбърква се и щом клокне се маха от котлона.

  6. Гювеча се отхлупва, добавя се сол, наденичките и се изсипва запържения пипер.

  7. Всичко се разбърква, добавя се джоджен и се запича отново на 180 градуса за още 15 минути без капак

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?