Свински шишове
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г свинско месо
-
за марината:
- 2 с.л. оцет
- 1 ч.ч. червено вино
- 1 стрък розмарин
- 5 г сол
- 5 г черен пипер
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
-
Магданозът се нарязва на ситно, розмаринът се накъсва на по-едри стръкове.
-
Червеното вино, олиото, оцетът, солта и черният пипер се смесват в дълбок съд и към тях се прибавят ситно нарязаният магданоз и розмарин.
-
Месото се нарязва на еднакво големи хапки и се маринова за 12 часа.
-
Когато е готово, се нанизва на шишове и се запича на скара или барбекю.
-
Гарнира се с магданоз и малко зехтин.