Свински ребърца на фурна с червено вино
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. червен пипер
- 1,5 кг свински ребърца
- 200 мл червено вино
- ч.л. индийско орехче
- 1 л чубрица
- ч.л. кимион
Начин на приготвяне
-
Всички сухи подправки се смесват. Месото се овалва в тях и се оставя в хладилник за 4 часа.
-
Към ребрата се добавят 200 мл червено вино, завиват се с фолио и тавата се поставя във фурната.
-
Пекат се първо 40 минути на 200 градуса, след което още 2 часа и 30 минути на 140 градуса. След това фолиото се отстранява и се връщат във фурната като температурата отново се увеличава на 200 градуса, само за да се запекат и да получи тъмен цвят и коричка.
-
Сервират се с гарнитура по избор.