Начало > Основни ястия > Постен чомлек

Постен чомлек

Постен чомлек|escape
75
x4
2
75
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Главите кромид лук се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Когато лукът стане златист се прибавят червените домати - обелени и настъргани, заедно с предварително обелените малки лукчета, нарязаните на ситно скилидки чесън, червения и черния пипер и дафиновия лист. Доматите могат да бъдат пресни или от консерва.

  2. Към продуктите се добавя вода, колкото да бъдат покрити с течност. Налива се виното, посолява се и се прибавя стритата чубрица. Оставя се да се задушава на слаб огън.

  3. Когато лукчетата омекнат се прибавя брашното. То трябва да е предварително препечено на сух тиган и размито с една кафяна чашка хладка вода. Ястието се задушава още десетина минути.

  4. Чомлекът става по-вкусен, ако го сготвите в глинено гърне, а не в обикновена тенджера. Ястието е подходящо за вегетарианци и почитатели на ароматизираната кухня, заради различните подправки, които съдържа. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?