За тестото брашното се пресява със сухата жива мая. В хладка водата се добавят 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар и се оставя да престои 5 минути. Ако маята не е на прах, се добавя към водата и за изчаква 5-те минути, докато шупне.
След това брашното се омесва с течната смес, докато се получи средно меко тесто, да не е лепкаво.
Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час. След това се разточва с големина на тавата, в която ще се пече пицата. Това тесто стига за две големи пици.
За плънката се нарязват на ситно всички зеленчуци и меса. Върху тестото се слага по 3 с.л. доматено пюре. Отгоре се се редят зеленчуците и след това месата.
Слага се в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути да се запече плънката, след това се изважда и се добавят сиренето Бри, пушеното сирене, кашкавала и маслото.
Връща се обратно във фурната, до запичане на кашкавала.