Печено пиле с розмарин и картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 40 г масло
- 350 г картофи
- 1 пиле
- черен пипер
- сол
- 12 г розмарин
- червен пипер
Начин на приготвяне
-
Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазва се добре с маслото.
-
Добавя се розмарина.
-
Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути.
-
През това време картофите се нарязват и се запържват леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови.
-
Картофите се поставят в тавата около пилето. Посоляват се леко и се добавя около 1 ч.ч. вода.
-
Фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40 минути.