Печено пиле с пресни картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 40 г масло
- 300 г пресни картофи
- 200 г чушки
- 1 пиле
- 3 стръка мащерка
- сол
- черен пипер
- червен пипер
Начин на приготвяне
-
Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазва се добре с маслото.
-
Добавя се прясната мащерка.
-
Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути.
-
През това време се нарязват зеленчуците.
-
Картофите се запържват леко в мазнина, колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови.
-
Зеленчуците се слагат в тавата, около пилето. Посоляват се леко и се добавя около 1 ч.ч. вода.
-
Фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40 минути.