Печен морски сом със сос тартар
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Печен морски сом със сос тартар|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4259.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Филетата риба се овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок.
-
Нареждат се в тавичка. Заливат се с виното, ситно нарязан див лук и маслото, и се пекат 30 минути.
-
В подсолена вода се сваряват обелените картофи и моркови. Готовите зеленчуци се подправят със зехтин, лимонов сок, копър и див лук.
-
За соса тартар краставичките се настъргват и се смесват с майонезата. Добавят се каперсите и ситно нарязания копър. Разбърква се и рибата се гарнира.
-
Сервира се.