Кюфтета с пресен лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг кайма
- 1/2 връзка пресен лук
- 7 стръка магданоз
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
-
Каймата се слага в голяма купа и се размесва с нарязания пресен лук и магданоз.
-
Овкусява се с черен пипер, кимион, ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън и чубрица.
-
От така получената кайма се оформят кръгли кюфтета, които се притискат между предварително намокрени длани.
-
Кюфтетата се пекат в предварително загрята и намазнена скара, като се обръщат, без да се пробождат.