Начало > Основни ястия > Бургер с киноа и тиквичка

Бургер с киноа и тиквичка

Бургер с киноа и тиквичка|escape
Източник: foodphotography.bg
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сварете 100 г киноа в 200 мл вода за 10 минути и охладете. В купа смесете продуктите за бургера и омесете добре. Сместа трябва да е мека, но да може да се работи с ръце. Разделете на четири и формете бургерите с дебелина 1 сантиметър.

  2. Разрежете питките на две. Може да го оставите студено,или да запечете за около минута.

  3. Сложете дебел пласт от крема сиренето смесено със ситно нарязания копър, зехтин, сол и черен пипер.

  4. Отгоре поставете микс от салати по ваш вкус и количество, което да добави свежест към бургера.

  5. Сложете отгоре по 1 кюфте, което сте изпържили в малко зехтин за около 2 минути от всяка страна

  6. Върху кюфтето сложете кръгче домат и посолете

  7. Затворете бургера с капачето на питката, което сте намазали с крем сирене

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?