Бургер с киноа и тиквичка
минути
порции
сложност
Съставки
-
за кюфтетата:
- 150 г киноа
- 1/2 бр. тиквичкa
- 1 бр. яйце
- 120 г брашно тип 500
- 2 с.л. копър пресен
- 1 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер
-
за гарниране:
- 4 броя бургер питки
- 250 г крема сирене
- 2 с.л. зехтин
- 100 г микс от зеленолистни салати
- 1 ч.л. сок
- 2 с.л. копър пресен
- 4 резена домат
Начин на приготвяне
-
Сварете 100 г киноа в 200 мл вода за 10 минути и охладете. В купа смесете продуктите за бургера и омесете добре. Сместа трябва да е мека, но да може да се работи с ръце. Разделете на четири и формете бургерите с дебелина 1 сантиметър.
-
Разрежете питките на две. Може да го оставите студено,или да запечете за около минута.
-
Сложете дебел пласт от крема сиренето смесено със ситно нарязания копър, зехтин, сол и черен пипер.
-
Отгоре поставете микс от салати по ваш вкус и количество, което да добави свежест към бургера.
-
Сложете отгоре по 1 кюфте, което сте изпържили в малко зехтин за около 2 минути от всяка страна
-
Върху кюфтето сложете кръгче домат и посолете
-
Затворете бургера с капачето на питката, което сте намазали с крем сирене
Стоян Георгиев