Ароматно пиле с картофи и лук



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. бульон пилешки
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. кетчуп
- 50 мл зехтин
- 2 ск. чесън стар
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 с.л. червен пипер
- 4 гл. лук кромид стар
- 600 г картофи
- 500 мл краве прясно мляко
- 4 бр. пилешки бутчета
Начин на приготвяне
-
Пилешките бутчета се измиват, поставят се в купа и се заливат с прясното мляко. Оставят се в хладилник за 2 часа, полети с млякото да се мариноват.
-
Всички подправки се смесват заедно със зехтина, нарязания на дребно чесън,кетчупа и соевия сос.
-
Бутчетата се отцеждат от прясното мляко, слагат се в тава с 1 ч.ч пилешки бульон и се намазват обилно с ароматната смес от подправките.
-
Пекат се на 170 С за 30 мин.
-
Картофите и лукът се почистват и нарязват. След което се добавят към пилето, подправят се със сол и черен пипер и се пекат още 50 мин.