Начало > Основни ястия > Задушени калмари

Задушени калмари

Задушени калмари|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Калмарите се измиват и почистват. В тях има едно перо, което трябва да се извади. Нарязват се на тънки кръгове.

  2. Нарязаните калмари се задушават в малко масло заедно със ситно нарязаните моркови, лук и чесън.

  3. Прибавят се доматите, виното, 1 чаша вода, дафинов лист, бахар, пипер, сол и се вари на слаб огън за около 40-50 минути.

  4. Добавят се останалото масло, брашното, размито в малко вода, червения пипер, мащерката и се вари за още 10 минути.

  5. Преди да се свали от огъня, ястието се поръсва с целина и магданоз.

  6. Сервира се със сварен ориз или картофено пюре.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?