Пълнени сушени чушки с булгур
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 щипка индийско орехче
- 4 с.л. олио
- 1 стр. праз лук
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. булгур
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 12 бр. сушени червени чушки
Начин на приготвяне
-
Чушките се накисват в топла вода и се оставят да се отпуснат. Ситно нарязания праз се запържва.
-
Добавят се булгура и подправките. Налева се от водата на чушките и се оставя малко да набъбне булгурът.
-
Чушките се напълват и се нареждат в тенджера. Сипва се останалата вода от накиснатите чушки. Оставя се да ври на тих огън, докато булгурът попие водата.