Полезни факти

Булгурът е хранителен продукт получен чрез обработване на пълнозърнеста пшеница. Суровината първо се измива, след което се бланшира, изсушава и натрошава на малки части за получаване на крайния продукт.

Булгурът  съхранява хранителните стойности на пшеницата без да губи важни хранителни вещества като протеина, като едновременно с това е и много практичен, тъй като булгурът може да се съхранява дълго време и при необходимост да бъде сварен за много по-кратко време от пшеницата.

Съдържание: високо количество въглехидрати - 76%, но и много фибри (18%), което забавя усвояването му, съответно забавя усвояването на въглехидратите и по този начин го прави добър за използване в малки количества по време на диета за отслабване.

Булгурът е чудесен източник на въглехидрати и при диетичен режим спокойно може да се консумира като заместител на белия хляб.