Пиле с мед, розмарин и пармезанов фасул
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. мед
- 2 с.л. зехтин
- 1 клонче розмарин
- 1 скилидка чесън
- 2 бр. пилешки гърди
- 40 г пармезан
- 3 парчета прошуто
- 400 г зелен фасул
- 1 глава червен лук
- 1 к.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
В купа се приготвя марината, като се смесват оцет, мед, малко зехтин, няколко накълцани листенца розмарин и скилидка чесън.
-
С помощта на нож се правят по няколко резки на всяко парче пилешко.
-
Месото се поставя в купата и се оставя да се маринова.
-
За гарнитурата: в зехтин на среден огън се запържва нарязаният червен лук, останалото клонче розмарин, накълцано на ситно, прошутото и зеленият фасул.
-
Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Пилешкото месо се запържва. Когато стане малко по-сухо, се добавя маринатата.
-
В чиния за сервиране се сипва от гарнитурата, поръсва се с пармезан и най-отгоре се поставят пилешките гърди.