Начало > Основни ястия > Пиле с копър и сушени смокини

Пиле с копър и сушени смокини

Пиле с копър и сушени смокини|escape
45
x1
3
45
минути
x1
порции
3
сложност

Начин на приготвяне

  1. В тенджера с вряща вода се разтваря бульона. 

  2. Праза и моркова се почистват и нарязват.

  3. Пилешкото се поръсва със сол, черен пипер и малко зехтин. 

  4. Бутчетата се запържват в зехтин на среден огън. 

  5. Добавя се скилидката чесън и се похлупва с капак. 

  6. Когато чесънът си пусне аромата, скилидката се изважда, намалява се силата на котлона и се сипва бялото вино. 

  7. Отново се увеличава силата на котлона и се добавят моркова и праза. 

  8. Смокините се нарязват на парчета и се сипват към бульона. 

  9. След няколко минути пилешките бутчета се заливат с бульон. 

  10. Накрая се добавя масло.

  11. Ястието се сервира поръсено с копър.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?