Пиле с копър и сушени смокини
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 пилешки бутчета
- 1 стрък праз лук
- 1 морков
- 1 скилидка чесън
- кубче пилешки бульон
- 1 чаша бяло вино
- 1 л масло
- 8 смокини
- черен пипер
- сол
- копър
Начин на приготвяне
-
В тенджера с вряща вода се разтваря бульона.
-
Праза и моркова се почистват и нарязват.
-
Пилешкото се поръсва със сол, черен пипер и малко зехтин.
-
Бутчетата се запържват в зехтин на среден огън.
-
Добавя се скилидката чесън и се похлупва с капак.
-
Когато чесънът си пусне аромата, скилидката се изважда, намалява се силата на котлона и се сипва бялото вино.
-
Отново се увеличава силата на котлона и се добавят моркова и праза.
-
Смокините се нарязват на парчета и се сипват към бульона.
-
След няколко минути пилешките бутчета се заливат с бульон.
-
Накрая се добавя масло.
-
Ястието се сервира поръсено с копър.