Пикантно свинско с глазура от праскови
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 щипка канела
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 щипка сол
- 300 г свинско бонфиле
- 2 л зехтин
- 1 ч.ч. праскови
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- 1 1/2 л сос "уорчестър"
- 1/2 л чили паста
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват канелата, джинджифилът и солта.
-
Бонфилето се нарязва на парчета и се поръсва със сместа от подправките.
-
Зехтинът се загрява в голям тиган на среден огън.
-
Добавят се пържолите и се готви по 2 минути от всяка страна. Изважда се от тигана и се оставя настрана.
-
В същия тиган се сипват прасковите, които предварително са нарязани на парчета.
-
Изчаква се леко да омекнат и се добавят бялото вино, сосът „Уорчестър“ и чили пастата.
-
Свинското се връща и се готви още няколко минути, като периодично се разбърква.