Италианска салата с моркови
минути
порции
сложност
Съставки
-
за салатата:
- 5 моркова
- 1 глава червен лук
- 30 маслини
- 1 стрък мащерка
- 1 стрък розмарин
-
за дресинга:
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. винен оцет
- 1 скилидка чесън
- 1 люта чушка
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
За салатата: Морковите се рендосват и се прехвърлят в купа. Нарязват се червеният лук, маслините и зелените подправки и се добавят към морковите.
-
За дресинга: За дресинга се разбъркват заедно зехтинът и оцетът, добавя се счуканият чесън и накълцаната на ситно чили чушка. Подправя се със сол и черен пипер.
-
Салатата се сервира, като отгоре се полива с дресинга и по желание се декорира с няколко цели листенца от зелените подправки.