Салата с диня, свежо сирене и ментов дресинг
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 резена диня
- 2 с.л. пресен лук
- 60 г свежо сирене
- 2-3 с.л. шам фъстък
- 2 ч.л. кокосово масло
- 50 г зелена салата
-
за дресинга:
- 4-5 клонки мента
- 4 с.л. зехтин
- 3 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. дижонска горчица
- 1/4 ч.л. кафява захар
- 2 с.л. вода
- 1/4 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
Вкуснaтa ДИНЯ за тази рецепта е закупен от BILLA. В периода 20.07-26.07.2017 в BILLA има промоционална кампания на дини от градината в гр. Любимец.
-
Нарежете динята на резени с дебелина около 2 сантиметра и намажете с кокосовото масло.
-
Смесете всички продукти за дресинга и разбийте с кухненски робот или пасатор.
-
Загрейте добре грил тиган и печете динята по 2 минути от всяка страна, докато се карамелизира.
-
В чиниите за сервиране сложете по шепа листа зелена салата. Поставете резените диня, отгоре сложете от натрошеното сирене, едро нарязания шам фъстък и украсете с нарязания на ивички пресен лук и полейте с дресинга.
Стоян Георгиев