Начало > Основни ястия > Зелеви сарми с кайма и гъби в гювеч

Зелеви сарми с кайма и гъби в гювеч

Зелеви сарми с кайма и гъби в гювеч|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Изчистват се и се измиват големите листа от зелката. Праза, гъбите и моркова се нарязват на ситно.

  2. Каймата се овкусява със сол, черен пипер, кимион и чубрица и се оставя за около 20 мин, след което се размива с доматения сок.

  3. Лука, гъбите и моркова се задушават в голяма тенджера. След което се добавят черен и червен пипер, сол и чубрица.

  4. Отделно каймата се запържва с доматения сос, докато изври. Към гъбите се добавят измития ориз, гъбения бульон и допълнително вода, за да се свари ориза.

  5. След като е готов се прибавят каймата и магданоза, и се оставя за няколко минути, за да се смесят всички подправки и се отстранява от котлона.

  6. Всяка сармичка се взима, слагат й се по няколко лъжички пълнеж и се увива добре, след което се подреждат в гювеча.

  7. Най-отдолу се слага малко олио. След като се подредят всички сарми, доливат се с малко зелев сок и вода и се пекат около 2 часа.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?