Зеленчуково руло с кайма
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Каймата се запържва с малко зехтин в тиган. Добавят се всички сухи подправки: чубрица, мащерка, чили (лют пипер) и се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади и поеме от подправките.
-
Междувременно се подготвят една средно голяма тиквичка и морков (може да се използват и други зеленчуци). Зеленчуците се измиват добре и моркова се почиства.
-
В квадратна тава се поставя хартия за печете. Охладената кайма се разстила внимателно на тънък пласт с дебелина около 1 см. По средата, по дължина, се поставят тиквичката и моркова.
-
Каймата се завива внимателно на руло, така че зеленчуците да останат по средата. Покрива се с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята фурна на 180 С за около 20 минути.
-
Фолиото се сваля, температурата се увеличава до 220 С и рулото се оставя за още 10 минути във фурната до придобиване на златиста коричка.
-
Рулото се изважда и се оставя леко да изстине. Поставя се лютеница по цялата дължина на рулото и се поръсва обилно с нарязан на ситно магданоз.