Начало > Основни ястия > Зеленчуково руло с кайма

Зеленчуково руло с кайма

Зеленчуково руло с кайма|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Каймата се запържва с малко зехтин в тиган. Добавят се всички сухи подправки: чубрица, мащерка, чили (лют пипер) и се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади и поеме от подправките.

  2. Междувременно се подготвят една средно голяма тиквичка и морков (може да се използват и други зеленчуци). Зеленчуците се измиват добре и моркова се почиства.

  3. В квадратна тава се поставя хартия за печете. Охладената кайма се разстила внимателно на тънък пласт с дебелина около 1 см. По средата, по дължина, се поставят тиквичката и моркова.

  4. Каймата се завива внимателно на руло, така че зеленчуците да останат по средата. Покрива се с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята фурна на 180 С за около 20 минути.

  5. Фолиото се сваля, температурата се увеличава до 220 С и рулото се оставя за още 10 минути във фурната до придобиване на златиста коричка.

  6. Рулото се изважда и се оставя леко да изстине. Поставя се лютеница по цялата дължина на рулото и се поръсва обилно с нарязан на ситно магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?