Начало > Основни ястия > Вегетариански пълнени патладжани

Вегетариански пълнени патладжани

Вегетариански пълнени патладжани
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче. Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа.

  2. В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути.

  3. Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута.

  4. Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан.

  5. Печете на 200 ºС за около 20 минути или докато плънката се запече.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?