Царевични питки със сусам
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. брашно
- 1 л сол
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 3 с.л. масло
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 20 г сусам
Начин на приготвяне
-
В купа с лъжица се смесват сухите продукти (без сусама). Разбиват се мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и се прибавят към сухите. Омесва се тесто. Оформят се питки (в предпочитана форма).
-
Тавичката в която ще печем се намазва с масло или се слага хартия за печене. Поставят се питките и се поръсват със сусама.
-
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.