Прясна пита за Петровден
![](https://recepti.bg/static/uploads/defaults/default-round-123x123.png)
![Прясна пита за Петровден|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5281.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Начин на приготвяне
-
Смесват се пресятото брашно със солта и бакпулвера.
-
Изсипва се брашното в дълбок съд. В средата му се прави кладенче.
-
В него се слага яйцето и добре разбитото със сода кисело мляко.
-
Омесва се тесто не много твърдо. Прибавя се по малко брашно и оформя се като пита.
-
Слага се тестото в предварително намазана с масло тава и се пече в силно загрята фурна.
-
Покрива се с кърпа след като се извади от фурната.