Полезни факти

Царевичното брашно е полезна и вкусна добавка към здравословното хранене. То е изключително популярно при диетичното и безглутеново хранене.

Приготвя се от смлени царевични зърна и има наситен жълтеникав цвят.

Използва се за приготвяне на вкусни и диетични хлебчета, питки, палачинки, мъфини и др. Печивата с царевично брашно са по-засищащи, понеже са богати на фибри.  Те абсорбират вода и се раздуват в храносмилателния тракт – свойство, резултиращо в по-добър телесен контрол над кръвната захар и инсулина, както и над кръвния холестерол.

Съдържа някои витамини и минерали, които са от полза при третирането и превенцията на редица здравословни състояния.

Този вид брашно служи като отличен източник на цинк – важен за ензимната функция минерал. Цинкът активира ензими, регулиращи генетичната активност на клетките, подсилва имунната система и спомага за извличането на енергия от поетата храна.